Stabat Mater de Pergolesi

L’Estabat Mater el primer cop que la vaig sentir, vaig pensar que emanava tanta sensibilitat que em portava a un punt místic i espiritual. Tant és així que, durant uns minuts em donava la sensació que marxava d’aquest món, per contemplar-l’ho d’una manera diferent.
La religiositat és tractada per Pergolesi d’una manera continguda i crec que, segons la seva escriptura, així ha de tractar-se. Sense parenceries i sense vibrats excessius.

La meva benvolguda partitura, un dia va arribar a les meves mans i per primera vegada la vaig cantar a Osca sota la batuta d’Antonio Viñuales i acompanyada per la Jove Orquestra d’ Osca,a l’església de Sant Domingo i Sant Martín.

Us poso un enllaç al youtube per que la qualitat d’imatge i so en els meus videos deixa molt a desitjar.

Giovanni Battista Pergolesi (1710 — 1736), Stabat Mater 1735
Claudio Abbado conducts in 1979 soloists from La Scala of Milano
Katia Ricciarelli, Soprano
Lucia Valentini Terrani, Mezzo-Soprano

A partir d’aquest dia tan somiat per mi, van arribar moltes més ocasions per realitzar una de les meves peces preferides. Vam tancar el concert amb una cirereta deliciosa que va acabar donant la dolçor al pastís:
“Salve regina” de Schubert.

Si bé és una peça menys coneguda, cal dir que, és preciosa. És una partitura per a soprano i orquestra, i si m’ho permeteu, us diré que em vaig sentir pletòrica cantant-la. No tinc imatges ni tampoc àudios que posar-vos així que intentaré trobar alguna cosa interessant en el youtube per al vostre gaudi.

Lisa Larsson sings Schubert.

Salve Regina (A major, D 676, Opus post 153)

Conductor – Nathalie Stutzmann,

Orchestra — Musica Vitae.
Shootings from Växjö Concert Hall

 

Anuncios