Dones / Mujeres

DONES

prades1ps

Banys àrabs per a dones

Per Carme Cabús

 

En el secret recòndit d’una cova il·luminada per la claror difusa, pugen els bafs de les aigües calentes entre els aljubs i arcs de ferradura. Al llarg dels segles els clars riures de dones han esculpit les parets de les grutes, igual que l’aigua que regala lleugera dels seus ferms cossos amb cabelleres brunes.

 

Concert en clau femenina. La dona és : valentia, progrés, orgull de ser com és, feminitat i delicadesa, conversa, comprensió La dona en cada una de les seves edats i sensacions és protagonista ; la seva veu expressada a través de poemes i el missatge que ens envien les seves cançons. Lieder, cançó catalana i espanyola. Àries d’òpera on la dona i les seves històries i  vivències en són les protagonistes. Entre les diferents peces s’hi intercalen petits fragments de poesia dedicada també a la figura femenina.

 

L’astucia amb els homes, la desesperació de la que estima a les òperes de Mozart .  La valentia, el coratge , la seducció a les òperes de Puccini, el retrobament amb l’amor de Bizet, els somnis de Dvôrak, La Bellesa i humiltat, de Cilea, la lluita i el progrés del compositor Martínez-Colàs.

 

MUJERES

 

Concierto con nombre de mujer.
La mujer significa : valentía, progreso, orgullo de ser quien es, feminidad, delicadeza, conversación, comprensión…
La mujer como protagonista, sus edades y sus etapas.
Su voz expresada a través de la poesía y el mensaje que emana de sus canciones.
Lieder, canción catalana y española, arias de ópera dónde la mujer y sus historias y vivencias son las protagonistas del recital.
Entre las diferentes piezas encontraremos pequeños fragmentos de poesía dedicada a la figura femenina.

Astucia con los hombres, desesperación de la enamorada en las distintas óperas de Mozart. La valentía, el coraje y la seducción de las óperas de Puccini, el reencuentro amoroso de Bizet, los sueños de Dvôrak, la belleza de Cilea, la lucha y el progreso del compositor MartínezColás .

 

 

 

 

 

Anuncios