PROJECTE “IBERIA”. NASCUT DE LA IL·LUSIÓ I L’AMISTAT

 

iberia10log

 

 

 

Les castanyoles irrompen en escena com un element unificador a associar-les al teatre, la música i al ball. A més, dibuixen la columna vertebral d’un muntatge rigorós i màgic. És un concert íntim, en el qual els tres personatges, una soprano un pianista i un solista de castanyoles són llançats a l’arena dels conflictes, en el context escènic tolerant i liberal. Des del principi, no hi ha res de nou. Tot això sorgeix dels diferents sons, ritmes i melodies. Tres partitures diferents que viuen en la trobada, en una constant persecució en la qual cada un és descobreix a si mateix. Entrar en un espai sonor com qui entra en un laberint, capaços de generar teatre sense recórrer als seus codis convencionals. Es tracta d’una actitud davant del fet musical. És el joc de l’imaginari.

 

Quins autors hi podem trobar

De Soler a Rodrigo, de Yradier a Montsalvatge. Cançó tradicional catalana de Toldrà i Morera. Granados, Lorca, Falla, Sorozábal, Torroba, Serrano, Guerrero, Lecuona… Un viatge musical, creuant rius i mars a través de ponts sonors, plens d’harmonies noves i lluminoses.

Els tres intèrprets que formen el grup han coincidit diverses vegades a l’escenari: Manuel Ruíz ha estat repertorista d’Indira Ferrer-Morató. A títol anecdòtic, la primera vegada que Indira va pujar a un escenari, amb menys de vint anys, va anar als cursos musicals Palau Maricel de Sitges, precisament juntament amb Manuel Ruíz. D’altra banda, el mateix pianista i Carlos Murias han mantingut una relació professional molt intensa, portant a terme interessants projectes innovadors i molt celebrats com és el cas de “En un cuartito los quatro” La coincidència entre Carlos Murias i la soprano també ve de lluny. Concretament de l’òpera “L’home del paraigua”, de Martinez-Colás, on Indira va actuar sota la direcció escènica de Carles. Precisament aquí va ser on es van adonar de la gran complicitat que els unia.

A partir d’aquí, en una trobada, precisament al Cafè de l’Òpera, els tres artistes van començar a unir les seves idees que van ser desembocant en el projecte actual.

 

Així “IBERIA” neix de la il·lusió pel retrobament de tres artistes que recuperen antigues complicitats per posar-les a l’abast del seu públic.

 

Ah “important !!! totes les fotos són fetes pel fotògraf Ricardo Alonso. Poden donar un cop d’ull per la seva pàgina de Facebook així com també entrar a la seva web i no es penediran, val la pena !!!

 

Anirem informant de les nostres actuacions

Calendari de concerts

https://indirasoprano1978.wordpress.com/calendari-dactuacions-calendario-de-actuaciones/

Anuncios