Currículum Català


Nascuda a Girona. Estudia cant amb la soprano Mercè Puntí, posteriorment realitza estudis de perfeccionament tècnic amb: S.Yamshikov a Los Angeles (EUA) i Joyce Lee Fieldsen (repertori) a Venècia (Itàlia) i complementa amb classes magistrals de Montserrat Caballé, Dalton Baldwin, Alejandro Zabala, Emma Kirkby etc.

Ha cantat com a solista al Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, Auditori Xavier Motsalvatge de Girona, Kursaal de Manresa, Auditori UNIM de Terrassa, Palau Sant Jordi de Barcelona, Auditorio Ateneo de Madrid, Universitat de Sevilla, Auditorio del Gran Casino de Aranjuez, Auditori “Eras de la Sal” en el Festival d’Havaneres de Torrevieja, Auditori Enric Granados de Lleida, Teatre de la Faràndula de Sabadell, Teatre Jardí de Figueres, Casa de Cultura-Auditori Viader de Girona, Cercle del Liceu, Festival Lirics del Països Catalans (Banyuls-sur-mer), Camp de Mart de Tarragona, Teatro Bretón de Logroño,  König Albert Theatre de Bad Elster iTuttlingen Auditorium de Alemanya, Santa Maria dei Fiore de Florència a Itàlia, Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família durant la Missa Internacional, Teatre Nacional de Cuba. Museu de les Belles Arts, Teatre América de La Habana etc.

El pianista Cecilio Tieles introdueix dins del món de la música cubana i d’aquesta manera Indira Ferrer esdevé especialista en el gènere, junts han estat actuant a importants auditoris i festivals de Cançó Iberoamericana i a Cuba han donat concerts a L’ambaixada Espanyola, Unió  i Escriptors d’Artistes de Cuba (UNEAC) , Museu de la música, Aula Magna de la Universidad de San Jerónimo, Museo de la revolución, sala Cervantes. Quan a oratori, Indira ha cantat com a solista: Requiem, Missa de Coronació, Missa en Do menor,  vàries misses brevis de Mozart, Salve Regina de Schubert, Stabat Mater de Pergolesi, etc.

Ha interpretat rols protagonistes en òperes com : Maria de “Maria de Buenos Aires “ de Piazzola, Indira (la dona índia) de L’Home del paraigua o bé Gilda de “Rigoleto” de Verdi. També dins del gènere de sarsuela remarquem el seu rol de Mari Pepa a “La revoltosa” del mestre Chapí., Louise de “Un dia ConVincent” de Lluís de Arquer, “Ernestine” de Monsieur Cheuflerie restarà chez luí….” de J. Offenbach.

Ha donat concerts com a cantant convidada amb la Orquestra de Guitarres de Barcelona dirigida per Sergi Vicente.

L’acompanya el piano de manera habitual el mestre i compositor Antoni Mas, amb el qual ha actuat en els espectacles La Prima Cobla amb La Principal de la Bisbal –Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya- i L’home de la guitarra amb el grup Port bo i la cantant de musicals Georgina Espolet. També amb el guitarrista Mauricio Campos realitzen de manera assídua diferents concerts de petit format.

Forma part del Trio “Iberia” amb Carlos Murías – castanyoles- i Manuel Ruiz –piano-.

Ha estat dirigida per les batutes de : George Patterson, Enrique García – Requena, Mathias Hanke, Horst Sohm, Joan Martínez Colás, Antoni Mas, Melani Mestre, Suavek Arzimski…

Ha estrenat obres de Jesús Rodríguez-Picó, Lluís de Arquer, Joan Martínez Colás, Josep Pascual, Antoni Caimari i Antoni Mas. 

Ha treballat com a actriu i a la banda sonora del curtmetratge “Ensueño” d’Antoni Caimari.

Ha gravat discos per Emi, Picap, Audivisuals de Sarrià i Columna Música.

En el camp didàctic ha estat convidada en nombroses ocasions per apropar el món de l’òpera als nens i adolescents de la ESO mitjançant xerrades i conferències.

És patrona de la Fundació Ernest Morató dedicada a la investigació i recopilació d’havaneres.