“LA PRIMA COBLA”


 

PRIMA LA PRIMA COBLA

“La veu de la moderna Prima Donna s’escapa de l’orquestra simfònica per aixoplugar-se en el so de la cobla, buscant un innovador i característic timbre musical que agermana la veu lírica amb l’expressió més genuïna i representativa de la música catalana, i es pretén constatar que la veu lírica pot sustentar-se i fins i tot enriquir-se amb l’acompanyament musical de la més singular de les orquestres”.

 

QUÈ ÉS LA PRIMA COBLA?  

És un espectacle nascut arrel d’una llarga amistat entre La Principal de la Bisbal i la Indira Ferrer-Morató.

Un projecte basat en la unió de dos elements: la música de caire líric i simfònic amb la música per a cobla, un element puntal al nostre país. Dins del repertori s’hi poden trobar diferents autors clàssics de finals del segle XIX i principis del XX, com són Bizet, White, Penella o Enric Morera -. Les dues formacions s’uneixen per crear un projecte ambiciós de caire romàntic i nostàlgic, en el que s’apropa la música a tots els públics.

De la fusió d’aquests components, es treu cada formació del seu àmbit més pur per interpretar, de manera curosa i amb la màxima rugositat, altres estils que no els són tan propis.

UN ESPECTACLE DIFERENT I PROPER

La formació de cobla a l’escenari deixa de ser l’habitual per donar protagonisme a la veu de la soprano, on recau la gran majoria del pes de l’espectacle, acompanyada al piano per Francesc Cassú i la cobla La Principal de la Bisbal. És un espectacle dirigit a tots els púbics, a qui li agradin les coses innovadores, als amants de la música clàssica, a qui els agradi el so de la cobla i als incondicionals del repertori català…

 

LA “NOVA” PRIMA COBLA DEL 2019

Aquest 2019 hem plantejat la nostra proposta des d’ una visió més innovadora i colorista. El recorregut de les peces abraça estils musicals encara més variats i amb arranjaments atrevits. Les peces que fem les plantegem com una pinzellada per tant en algunes peces eliminem repeticions d’estrofes i així aportem més moviment i sorpresa al mateix temps. També d’aquesta manera tenim la possibilitat d’oferir més varietat però ajustada a la duració “normal” del recital. Els arranjaments estan fets especialment per a l’ocasió, de la mà de dos grans coneixedors d’ambdues formacions, Francesc Cassú el mateix director de la Principal de la Bisbal  i el músic compositor Antoni Mas.

Aquest espectacle es troba dins del Programa.cat

MANOCLICclica per descarregar-te el PDF 

_DSC2242.jpg